Vrijwilligers

Vrijwilligers_header

Wie is welkom?

Iedereen die zich wil inzetten en onze visie volgt, is welkom! Ervaring in een jeugdbeweging, bij het begeleiden van groepen of een animatorattest zijn mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. We voorzien zelf ook voldoende vorming om je goed voor te bereiden op je taak als vrijwilliger.

Voor de kinder- en tienervakanties dien je minstens 18 jaar te zijn, voor de vakanties met gezinnen en volwassenen minstens 19 jaar. Voor alle vakanties heb je een blanco uittreksel uit het strafregister - model 2 nodig.

Welke soort moni's hebben we nodig?

Afhankelijk van de vakantie waarvoor je kiest, sta je met twee kindermoni’s voor een groepje van een achttal kinderen.  Je begeleidt de kinderen, speelt spelletjes, acteert in toneeltjes, sport, maakt uitstappen, …

Op de gezinsvakanties zijn er ook nog de ateliermoni’s.  Zij organiseren ateliers voor de volwassen deelnemers.  Voorbeelden zijn knutselen, fietsen, fotografie, petanque, houtbewerking, naaien, brood bakken, …

Uiteraard gaat de keukenploeg winkelen, koken ze de maaltijden, zorgen voor de extraatjes, …  Maar de keukenploeg fungeert ook als een soort oermoeder op vakantie: ze vormen een baken van stabiliteit, vegen traantjes weg, plakken een pleister op een schaafwondje, luisteren naar verhalen, … Kortom, een te benijden functie op vakantie.

Op de kindervakanties hebben we ook nog een animatieploeg.  Zij zorgen voor de invulling van het kampthema, spelen toneeltjes, organiseren de grote spelen, …  Hierbij kan je je ongegeneerd uitleven met toneeltjes, verkleden in spannende kostuumpjes, schilderen, filmpjes maken en zo veel meer.

Meld je aan!

Vakantiedata vrijwilligers

Lidgeld & kampgeld

Als lid ...
... kan je kiezen tussen onze 13 vakanties tijdens Paas- en zomervakantie
... word je uitgenodigd deel te nemen aan activiteiten zoals Kick-Off, Startdag en Bedankingsbarbecue
... ben je steeds verzekerd tijdens alle activiteiten
... ontvang je gratis ons tweemaandelijks infokrantje Post van Pirlewiet
... krijg je jaarlijks een unieke Pirlewiet T-shirt cadeau

Omdat we als vrijwilliger samen met de deelnemers op vakantie gaan, betalen ook wij kampgeld.
Ons idee is: iedereen is gelijk, dus iedereen betaalt.
Het bedrag van het kampgeld is afhankelijk van de vakantie waar je aan deelneemt.