Welke taken kan ik op mij nemen?

Je kan kiezen tussen monitor, animator of lid van onze keukenploeg. Als kindermonitor sta je samen met een collega in voor een groepje van een achttal kinderen tussen 6 en 13 jaar. Je begeleidt de kinderen, speelt spelletjes, acteert in toneeltjes, sport, maakt uitstappen, … Als animator zorg je voor de invulling van het kampthema: je kan je uitleven met toneeltjes, verkleden in spannende kostuumpjes, schilderen, filmpjes maken en zo veel meer. Uiteraard gaat de keukenploeg winkelen, koken ze de maaltijden, zorgen voor de extraatjes, … Maar de keukenploeg fungeert ook als een soort oermoeder op vakantie: ze vormen een baken van stabiliteit, vegen traantjes weg, plakken een pleister op een schaafwondje, luisteren naar verhalen, … Kortom, een te benijden functie op vakantie.

Is ervaring vereist?

Ervaring in een jeugdbeweging, bij het begeleiden van groepen of een animatorattest zijn mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. We voorzien zelf ook voldoende vorming om je goed voor te bereiden op je taak als vrijwilliger.

Zijn er voorwaarden?

Voor onze kinder- en tienervakadnties moet je minstens 18 jaar zijn. Om veiligheidsredenen moet je ook een blanco uittreksel uit het strafregister - model 2 kunnen voorleggen.

Wanneer gaat het kinderkamp door?

Deze zomer gaan we van 11 tot 21 juli met de kinderen op vakantie in Geel. Je wil helpen maar die periode lukt niet? We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers voor ons Tienervakantie van 21 juli tot 30 juli in Ieper en voor onze andere vakanties.

Word vrijwilliger: Aanmeldingsformulier 2022